Σχολή Επιχειρηματικότητας - Αθήνα, 30 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου

Η ThinkYoung, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες η οποία ασχολείται με θέματα νεολαίας, διοργανώνει το «Σχολή Επιχειρηματικότητας» (Entrepreneurship Schoolγια πρώτη φορά στην Αθήνα μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με το The Coca-Cola Foundation. 

Tο Entrepreneurship School διοργανώνεται από το 2011 στις Βρυξέλλες, το Χονγκ Κονγκ και τη Μαδρίτη. Αναφορικά, έχουμε δουλέψει με αναγνωρισμένους επιχειρηματίες όπως τον ιδρυτή της Wall Street Institute International, τον συνιδρυτή της TOM TOM και συνεργαζόμαστε με τις Google, Huawei, Amway, Coca-Cola καθώς και με την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο με στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις εδώ.

Η Σχολή δεν έχει δασκάλους, ούτε διαλέξεις. Για μία εβδομάδα, οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες των 10 ατόμων ώστε να συντάξουν το δικό τους business plan, θα συζητήσουν και θα θέσουν τις ερωτήσεις τους απευθείας σε επιτυχημένους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρακολουθήσουν ένα debate για θέματα επιχειρηματικότητας με πολιτικούς, και θα επισκεφθούν ένα κέντρο καινοτομίας στην Αθήνα. Στο τέλος της εβδομάδας, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην κριτική επιτροπή, η οποία και θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Επιθυμούμε να προσελκύσουμε περίπου 100 επίδοξους επιχειρηματίες μεταξύ 18-35 ετών, κυρίως γυναίκες και νέους λιγότερο ευνοημένων ομάδων. Στόχος μας είναι να τους ενθαρρύνουμε και να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να κάνουν τα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν (εξαιρούνται μεταφορικά, διαμονή και προσωπικά έξοδα). 

Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας βοηθήσετε να προωθήσουμε το Entrepreneurship School μέσω του δικτύου του πανεπιστημίου σας (π.χ. newsletter, website, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ώστε να προσελκύσουμε συμμετέχοντες στη διοργάνωση. Εφόσον σας ενδιαφέρει, θα μπορούσαμε να σας συμπεριλάβουμε στη λίστα συνεργαζόμενων φορέων στην ιστοσελίδα και στο έντυπο υλικό της διοργάνωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμες εδώ. Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.